BOKS SPORTI RIVOJLANISHI VA UNING JAMİYATDAGİ AHAMIYATI - Qayumov Muhammadaziz,; O’rmonov Ulug’bek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  boks  sportining  O‘zbekistonda  shakllanishi  va  rivojlanish bosqichlari, uning jamiyatdagi roli, sog‘lom turmush tarzini shakllantirishdagi o‘rni, yoshlar  tarbiyasidagi  ta’siri  hamda  xalqaro  miqyosdagi  yutuqlari  keng  yoritilgan. Shuningdek, boksda zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash, mashg‘ulot metodikalari, sport psixologiyasi va tibbiy tayyorgarlik tizimining ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilingan.