IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR NUTQINI IZO-TERAPIYA VOSITASIDA RIVOJLANTIRISH SHART-SHAROITLARI - Musayeva Nargiza Sayfullayevna,; Zokirjonova Saodat Anvar qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  maqolada  imkoniyati  cheklangan  bolalar  nutqini rivojlantirishda  izo-terapiyaning  samaradorligi,  uning  psixologik  va  pedagogik afzalliklari tahlil qilinadi. Izo-terapiya bolalarda emotsional bo‘shashish, tasavvur va motorika  rivojiga  yordam  berib,  nutq  jarayonining  faollashuviga  ijobiy  ta’sir ko‘rsatadi. Chizish, bo‘yash, obraz yaratish kabi faoliyatlar artikulyatsion moslashuvni mustahkamlaydi  va  bolaning  o‘z  fikrini  ifodalashga  bo‘lgan  qiziqishini  oshiradi. Maqolada izo-terapiya samarali qo‘llanishi uchun zarur shart-sharoitlar ham yoritilgan.