AUTIZM SPEKTRIDAGI BOLALARDA KOMMUNIKATIV TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA NUTQNI REABILITATSIYA QILISH IMKONIYATLARI - Raxmonova Manzura Maxmudovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  autizm  spektridagi  bolalarda  nutq  va  muloqot ko‘nikmalarini  rivojlantirishda  kommunikativ  texnologiyalarning  imkoniyatlarini o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqot  jarayonida  interaktiv  dasturlar  va  mobil ilovalardan  foydalangan  holda  nutq  reabilitatsiyasining  samaradorligi  tahlil  qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, kommunikativ texnologiyalar bolalarning nutq qobiliyatini yaxshilash, ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘quv jarayonida integratsiyaga yordam beradi.