“QONUNCHILIK GILYOTINASI” — ORTIQCHA YUKLARDAN XALOSLIK SARI MUHIM QADAM, O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING 231-SONLI FARMONI TAHLILI. - J.X.Bo'riyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  2025-yil  25-noyabrda  qabul  qilingan  PF-231-son  Farmoni  — “Qonunchilikdagi  huquqiy  bo‘shliqlarni  bartaraf  etish  va  tartibga  solish  yukini kamaytirish  toʻgʻrisida”  —  O‘zbekiston  qonunchilik  tizimida  qator  eskirgan, dolzarbligini yo‘qotgan va fuqarolar hamda biznes faoliyatini murakkablashtiruvchi hujjatlarni bekor qilishni nazarda tutadi. Farmon doirasida taxminan 800 ta normativ-huquqiy  hujjat  “tartibga  solish  gilyotinasi”  orqali  bekor  qilinadi,  shuningdek tadbirkorlik va oddiy fuqarolar uchun ma’muriy yuklar soddalashtiriladi. Bu esa davlat boshqaruvi,  biznes  va  ijtimoiy  hayotni  soddalashtirish,  tartibga  solish  yukini kamaytirish, hamda investitsiya hamda biznes muhitini yaxshilashga xizmat qiluvchi muhim islohot bo‘lib qoladi.