“IJTIMOIY SUGʻURTA — YANGI DAVR: O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTINING 206-SONLI FARMONINING AHAMIYATI VA FUQAROLARGA TA’SIRI” - S.X.Bo'riyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: 2025-yil 3-noyabrda qabul qilingan  O’zbekiston Respublikasi Prezidentining 206-sonli farmoni bilan Davlat ijtimoiy sug‘urta jamgʻarmasi orqali davlat ijtimoiy sugʻurtasi tizimida tub islohotlar e’lon qilindi. 2026-yil 1-yanvardan yangi  sugʻurta  mexanizmi  —  majburiy  va  ixtiyoriy  sugʻurta  shakllari,  avtomatik nafaqa  tayinlash,  raqamli  axborot  tizimi  orqali  shaffof  va  samarali  toʻlovlar  joriy etilishi ko‘zda tutilgan. Bu maqolada farmon mazmuni, fuqarolar uchun keltirilayotgan yangiliklar va ularning ijtimoiy himoyaga ta’siri tahlil qilinadi.