TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA INTEGRATSIYANING O‘RNI VA AHAMIYATI - Xo‘jamberdiyeva M.N,; Elamonova Shahlo Ilyos qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada pedagogik jarayonda integrativ yondashuvning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilingan bo‘lib, ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Integratsiya  tushunchasining  mazmuni,  uning  metodologik  poydevori  hamda  o‘quv jarayonining turli bosqichlarida qo‘llanish mexanizmlari asoslab beriladi. Pedagogik fanlar o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, fanlararo aloqalar, o‘quv faoliyatiga real tajribani tatbiq  etish  hamda  talabalarda  umumlashtirilgan  bilim  va  ko‘nikmalarni shakllantirishning  ahamiyati  ko‘rsatib  o‘tiladi.  Shuningdek,  integrativ  ta’lim texnologiyalaridan  foydalanishning  afzalliklari,  o‘qituvchilar  hamkorligi,  kompleks darslar, seminarlar va izlanishga asoslangan topshiriqlarning o‘quv jarayonidagi roli ochib  beriladi.  Tadqiqot  natijalari  integratsiya  ta’lim  jarayonining  samaradorligini oshirib, kasbiy tayyorgarlik sifatini yaxshilashga xizmat qilishini tasdiqlaydi.