MUTAXASSISLIK FANLARNI O‘QITISH JARAYONIDA TA’LIM OLUVCHILARNING BILIM, KO‘NIKMA VA MALAKALARINI BAHOLASH - Xo‘jamberdiyeva M.N,; Elamonova Shahlo Ilyos qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mutaxassislik fanlarini o‘qitish jarayonida ta’lim oluvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini baholashning ilmiy asoslari, metod va metodologik  yondashuvlari  tahlil  qilingan.  Baholash  tizimining  ta’lim  sifatini oshirishdagi  o‘rni,  o‘qituvchi  faoliyatini  takomillashtirishdagi  ahamiyati  va o‘quvchilarning  o‘zlashtirish  darajasiga  ta’siri  yoritilgan.  Maqolada  an’anaviy hamda yangi baholash usullarining afzalliklari, xususan test sinovlari, referatlar va raqamli  texnologiyalar  asosida  baholashning  amaliy  samaradorligi  ko‘rsatilgan. Shuningdek, pedagogik fanlarni o‘qitishda metodlarni optimal tanlash, nazariya va amaliyot  uyg‘unligini  ta’minlash  orqali  o‘quvchilarda  mustaqil  fikrlash,  tahliliy yondashuv  va  ijodkorlikni  rivojlantirish  imkoniyatlari  ochib  berilgan.  Tadqiqot natijalari  baholash  tizimini  takomillashtirish  raqobatbardosh  pedagog  kadrlar tayyorlashda muhim omil ekanini isbotlaydi.