SAID AHMAD IJODIDA INSON RUHIYATI TALQINI: “UFQ” ROMANI MISOLIDA - Abobakirova Xayriniso, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada Said Ahmadning “Ufq” romanidainson ruhiyati va ichki kechinmalarining badiiy tanqidi tahlil qilinadi. Asarda qahramonlarning ruhiy holati,  ularni  jamiyat  bilan  munosabati,  ichki  ziddiyatlari  va  ma’naviy  izlanishlari adabiy tanqidiy nazariyasi asosida koʻrib chiqilgan. Muallifning psixologik realizm usulidan  foydalanish,  xarakter  yaratishdagi  mahorati  hamda  ruhiy  jarayonlarining tasvirlanishdagi  tabiiylik  roman  badiiy  qiymatining  asosiy  omillari  sifatida baholangan.