OGAHIY IJODIDA NAVOIY ANʼANALARI - Mamadaliyeva Nilufarxon Umidjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  XIX  asrning  yirik  shoiri,  tarixchisi  va  tarjimoni  boʻlgan Muhammad  Rizo  Ogahiy  ijodida  Alisher  Navoiy  badiiy  maktabining  davom  etishi keng yoritiladi. Maqolada shoirning lirik merosi, tarixiy asarlari, maʼrifiy qarashlari va tarjima  faoliyatida  Navoiyning  poetik  tamoyillari  qanday  aks  etgani  chuqur  tahlil qilinadi. Navoiy maktabining Ogahiy orqali XIX asr adabiy jarayoniga taʼsiri ilmiy asosda bayon etiladi.