SHARQ MUTAFAKKIRLARNING TILSHUNOSLIKKA OID QARASHLAR:ABU ALI IBN SINO VA MAHMUD ZAMAXSHARIY - O ‘rinboyeva Gulnoza Nizomjon qizi,; Zaynobiddinova I.M, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Sharq mutafakkirlari Abu Ali Ibn Sino va Mahmud Zamaxshariy ilm-fanning rivojiga katta hissa qo‘shgan allomalardir. Ibn Sino tibbiyot, falsafa va mantiq sohalarida yuksak ilmiy meros qoldirgan. Mahmud Zamaxshariy esa arab tili, adabiyot  va  Qur’on  tafsirining  nufuzli  namoyandalaridan  biridir.  Ularning  asarlari bugungi kunda ham sharq ma’naviyati va ta’limi uchun muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.