QADIMGI XITOY TILSHUNOSLIGI - Yuldashmirzayeva Muxlisa,; Zaynobiddinova.I, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada qadimgi Xitoy tilshunosligining shakllanishi,  yozuv  tizimlarining  rivoji,  iyerogliflarning  mazmuniy  va  fonetik  xususiyatlari, shuningdek XVII–XIX asrlardagi fan-tarixiy fonetika yutuqlari yoritilgan.  Qadimgi hayvon suyagidagi yozuvlardan boshlab Xitoy lug‘atchilik an’analarining shakllanishi, Xitoy tilshunoslarining fonetika, etimologiya, grammatika va sintaksisga oid qarashlari tahlil qilingan.