O‘ZBEKISTONDA INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH – BARQAROR TARIXIY TARAQQIYOT ASOSI SIFATIDA - Sharifov Sherali Alisher o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  O‘zbekistonda  inson  kapitalini  rivojlantirishning barqaror  tarixiy  taraqqiyotdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Inson  kapitali  ta’lim,  sog‘liqni saqlash va innovatsiyalar orqali iqtisodiy hamda ijtimoiy rivojlanishning asosiy omili sifatida ko‘rsatiladi. Shuningdek, mamlakatda olib borilayotgan islohotlar va davlat dasturlarining inson salohiyatini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan.