SOʻFI OLLOYORNING "SABOT UL-OJIZIN" ASARI TAHLILI - O‘ktamova Gulsevar, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Soʻfi  Olloyorning  Sabot  ul-Ojizin  asari  musulmon  olamidagi  axloqiy  va tarbiyaviy g‘oyalarni o‘rganishga bag‘ishlangan muhim manbadir. Asarda insonning ichki dunyosi, sabr, matonat, iymon va odob-axloq masalalari atroflicha tahlil qilinadi. Muallif  o‘z  asarida  odamlarning  ruhiy  rivoji  va  ijtimoiy  hayotdagi  muvozanatni saqlash  usullarini  yoritib,  sabrning  hayotdagi  ahamiyati  va  insoniy  fazilatlarni shakllantirishdagi rolini ko‘rsatadi.  Shu bilan birga, Sabot ul-Ojizin asari nafaqat diniy, balki ma’naviy tarbiya nuqtai nazaridan  ham  keng  qamrovli  bo‘lib,  o‘quvchi  va  tadqiqotchilar  uchun  qimmatli manba hisoblanadi.  Asar  orqali  muallif  sabr  va  matonat  kabi  fazilatlarni  shakllantirish  yo‘llarini, insoniy va ijtimoiy muammolarni hal etishdagi ahamiyatini o‘quvchilarga yetkazadi.