KONSTITUTSIYAMIZNING YARATILISH TARIXI VA HUQUQIY AHAMIYATI - Mustayev Ruslan Damirovich; Mamajonov Firuzbek Baxrom o‘g‘li; Ibragimov Lazizbek Umidjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA              Ushbu  ilmiy  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  Konstitutsiyasining shakllanish  jarayoni,  tarixiy  asoslari,  konstitutsiyaviy  islohotlarning  mazmuni  va ularning davlat boshqaruvi tizimi, fuqarolik jamiyati, inson huquqlarini himoya qilish mexanizmlariga  ta’siri  keng  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  konstitutsiyaviy rivojlanishning  bosqichlari,  xalqaro  tajriba  bilan  solishtirma  tahlil,  O‘zbekistonda demokratik institutlarning shakllanishi ham yoritilgan.