IMPLANTALOGIYADA YANGI TEXNOLOGIYALAR: RAQAMLI JARROHLIK VA INNOVATSION YONDASHUVLAR HAQIDA ILMIY MAQOLA - Mirvohidova.N.M (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur  maqolada  implantologiya  sohasidagi  zamonaviy  texnologiyalar, ularning klinik amaliyotda qo‘llanishi va samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. 3D  CBCT,  CAD/CAM  tizimi,  navigatsion  implantatsiya,  nano-strukturali  implant yuzalari,  PRF  texnologiyasi  hamda  qisqa  va  plate  tipidagi  implantlar  kabi innovatsiyalar  implant  jarayonining  xavfsizligi,  aniqligi  va  muvaffaqiyat  darajasini oshirishi  ilmiy  manbalar  asosida  yoritiladi.Implantalogiya  so‘nggi  yillarda tibbiyotning  eng  tez  rivojlanayotgan  yo‘nalishlaridan  biridir.  Yangi  texnologiyalar implant  qo‘yish  jarayonini  yanada  xavfsiz,  og‘riqsiz  va  samarali  qilishga  xizmat qilmoqda.