MUNIS XORAZMIY LIRIKASINING OʼZIGA XOS JIHATLARI - Shabunaliyeva Himoyatxon Oʻtkirbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Munisning “Munis ul-Ushshoq” asari o‘zbek adabiyotidagi sevgi, sadoqat va ma’naviy qadriyatlarni ifodalovchi muhim asarlardan biridir. Asarda inson qalbining nozik tuyg‘ulari, muhabbat va insoniylik g‘oyalari tasvirlangan. Shu bilan birga, asar xalq og‘zaki ijodi va adabiy meros bilan bog‘lanib, davr ruhini aks ettiradi. Ushbu  maqolada  Munis  Xorazmiyning  ,,Munis  ul-ushshoq’’  asarining  xos xususiyatlari,  undagi  gʼazal  va  ruboiylarning  maʼno  mohiyati  haqida  maʼlumot keltirilgan.