ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Isamiddinov Najmiddin Nasriddinovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ona tili darslarida interfaol metodlardan foydalanish zamonaviy ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishning muhim omili hisoblanadi. Interfaol metodlar  o‘quvchilarning  faolligini,  mustaqil  fikrlash  qobiliyatini,  ijodiy  va kommunikativ  ko‘nikmalarini  rivojlantiradi.  Ushbu  maqolada  interfaol  metodlar turlari, ularni dars jarayonida qo‘llash usullari va o‘quv jarayoniga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot  shuni  ko‘rsatadiki,  interfaol  yondashuvlar  o‘quvchilarning  bilimlarini mustahkamlash, darsga qiziqishni oshirish va ona tilini amaliy foydalanish qobiliyatini yaxshilashda  samarali.  Mavzu  o‘qituvchilarga  metodik  ko‘mak  beradi  hamda pedagogik innovatsiyalarni tatbiq etishga xizmat qiladi.