ALISHER NAVOIYNING TARIXI ANBIYO VA HUKAMO ASARIDAGI YUSUF OBRAZI HAYO VA SABR TIMSOLI SIFATIDA - Obidova Diyora Akmaljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kalit  so‘zlar:  Alisher  Navoiy,Rabg‘uziy,Tarixi  anbiyo  va  hukamo,Qissasi Rabg‘uziy,Yusuf  qissasi,O‘rta  asrlar  adabiyoti,Diniy-axloqiy  ma’no,Tarbiyaviy elementlar,Qahramon xarakteri,Solishtirma tahlil.