ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING TA’LIM JARAYONIDAGI O‘RNI - Fayziyeva Gulhayo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  tushunchasi,  ularning ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati,  qo‘llanish  mexanizmlari  hamda  o‘quvchi  shaxsini rivojlantirishdagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi zamonaviy yondashuvlar va metodlarning afzalliklari yoritiladi. Pedagogik texnologiyalarni qo‘llash ta’lim jarayonida interfaol metodlardan, axborot-kommunikatsiya vositalaridan va innovatsion yondashuvlardan foydalanishni nazarda tutadi.