O‘SMIRLARDA AXBOROT OLISH MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNI PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Abdulxamidova Moxigul Bobirjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘smirlarda  axborot  olish  madaniyatini rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari tahlil etilgan. Axborot texnologiyalarining tezkor  rivojlanishi,  yoshlarning  axborot  oqimi  bilan  tanishligi  va  bu  jarayonlarni pedagogik  nuqtai  nazardan  boshqarish  zarurati  o‘rganiladi.  O‘smirlar  axborot madaniyatini shakllantirishda pedagogik metodlar, imkoniyatlar va yondoshuvlarning samarali  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotning  maqsadi  o‘smirlarning  axborot madaniyatini  rivojlantirishda  pedagogik  metodlarning  o‘rni  va  ahamiyatini aniqlashdir.