KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI O‘QUVCHILARDA O‘QUV MOTIVLARINI SHAKLLANISHIGA TA’SIR E’TUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Abdulxamidov Izzatullo Shuhratillo o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarda o‘quv motivatsiyasining shakllanishi va unga ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va pedagogik omillar  chuqur  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  o‘quvchilarning  motivatsiyasini shakllantiruvchi  omillar,  shu  jumladan  ota-onalar  va  o‘qituvchilarning  roli, o‘quvchilarning  temperament  xususiyatlari,  o‘quv  muhitining  ta’siri,  shuningdek, ijtimoiy  xavfsizlik  va  do‘stlik  aloqalari  ham  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  metodlari sifatida psixologik testlar, so‘rovnomalar, sifatli intervyular, kuzatuvlar va darsdagi o‘quvchilar  faoliyatini  tahlil  qilish  qo‘llanilgan.  Natijalar  o‘quvchilarning motivatsiyasini  oshirish  uchun  o‘qituvchilarning  pedagogik  yondashuvi,  ota-onalarning  ta’limdagi  faolligi  va  sinf  ichidagi  ijtimoiy  muhitning  ahamiyatini ta’kidlaydi.