RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA QISHLOQ XOʻJALIGIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING ILMIY ASOSIY TAMOYILLARI - Firuza Urazmetova Karimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  So‘nggi  yillarda  dunyo  aholisining  tez  o‘sishi,  oziq-ovqat mahsulotlariga  bo‘lgan  ehtiyojning  oshishi,  resurslar  va  ekotizimlarning  tejab-tergilanishi  qishloq  xo‘jaligi  sohasida  samarali,  zamonaviy  yondashuvlarni  talab qilmoqda.  Zamonaviy  texnologiyalar,  xususan,  raqamli  texnologiyalar imkoniyatlarining kengayishi turli tarmoqlarda, shu jumladan, qishloq xo‘jaligida ham ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirish  uchun  tub  imkoniyatlarni  yaratmoqda. Raqamli texnologiyalar asosida qishloq xo‘jaligini rivojlantirish va ishlab chiqarish samaradorligini  oshirishning  ilmiy  asosiy  tamoyillarini  o‘rganish  ayni  zamonaviy dolzarb masala bo‘lib turibdi.