OQSILLAR YOG’LAR VA MOYLAR - Ergasheva Musobatxon Yo’ldashevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqola  oqsillar,  yog'lar  (lipidlar)  va  moylarning  tirik organizmlardagi tuzilishi, funksiyalari va biologik ahamiyatini o'rganadi.  Maqolada ushbu uchta asosiy biomolekulaning har biri uchun keng qamrovli misollar keltirilib, ularning hujayra tuzilishi, energiya ta'minoti, metabolizm va organizmning umumiy salomatligidagi hal qiluvchi rollari tahlil qilinadi. Jumladan, oqsillarning fermentativ faolligi,  yog'larning  energiya  zahirasi  sifatidagi  o'rni  va  moylarning  hujayra membranasi tuzilishini hosil qilishdagi vazifalari yoritiladi.