O‘SMIRLIK DAVRIDA PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - MINGQULOVA GULLOLA ORIFJON QIZI,; OCHILOVA LOBARXON FAYZULLA QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA:  Maqola  o‘smirlik  davridagi  psixik  rivojlanishning biologik,  kognitiv  va  emotsional  omillarini  ilmiy  manbalar  asosida  chuqur yoritadi.  Miyaning  peshana  po‘stlog‘i  (prefrontal  korteks),  limbik  tizim, neyroplastiklik va gormonal o‘zgarishlarning shaxs rivojiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek,  o‘smir  shaxsida  “Men-konsepsiyasi”,  identitet  inqirozi,  muloqot ehtiyoji  va  ijtimoiy  xulq  shakllanishining  psixologik  mexanizmlari  keng  ochib berilgan.