MOTIVATSIYANING PSIXOLOGIK NAZARIYALARINI OʻRGANGAN OLIMLAR - SIDIQOVA UMIDA RO’ZIMUROD QIZI,; BOZORQULOVA UMIDA SAMANDAROVNA,; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotastita:  Ushbu  maqolada  motivatsiya  inson  faoliyatining  ichki harakatlantiruvchi kuchi bo‘lib, u insonni maqsad sari yo‘naltiradi. Psixologiya fanida motivatsiya  nazariyalari  inson  xulq-atvori,  ehtiyojlari  va  ularni  qondirish mexanizmlarini  tushuntirishga  qaratilgan.  Turli  olimlar  motivatsiyani  o‘z  nuqtai nazaridan tahlil qilib, nazariy asoslarini yaratganlar.