MULOQOT - HAYTALIYEVA MASTONA UMAROVNA,; ELMURODOVA HUSNIYA ELOMON QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  (O‘zbek  tilida)  Ushbu  maqolada  psixologiyada  muloqotning mazmuni,  uning  inson  rivojlanishi  va  ijtimoiy  hayotdagi  o‘rni,  shaxslararo munosabatlarga  ta’siri  hamda  kommunikativ  jarayonning  psixologik  mexanizmlari yoritiladi. Muloqotning strukturasi, funksiyalari, verbal va neverbal shakllari hamda samarali muloqotning psixologik omillari tahlil qilinadi.