UYQUNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI VA ONGGA TA’SIRI - NORXIDIROVA SABRINA JURABEK QIZI,; O’RINOVA GULSHODAXON ULUG’BEK QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  mavzuda  uyquning  inson  psixik  faoliyatidagi  o‘rni  va uning ong holatiga ko‘rsatadigan ta’siri yoritilgan. Uyqu organizmning jismoniy va ruhiy tiklanishi uchun muhim fiziologik jarayon bo‘lib, uning yetarli va sifatli bo‘lishi xotira,  diqqat,  tafakkur  va  emotsional  holatning  barqarorligini  ta’minlaydi.  Yetarli uyqu miyadagi axborotlarni qayta ishlash, mustahkamlash va tartibga solishga yordam beradi,  stress  darajasini  kamaytiradi  hamda  insonning  kundalik  faoliyatidagi samaradorligini oshiradi.