SHAXSIY RIVOJLANISH VA MOTIVATSIYA - AHMEDOVA LOLA AZAMAT QIZI; MAHAMADIYEVA MARJONA AVAZ QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola shaxsiy rivojlanish va motivatsiya tushunchalarini ilmiy  nuqtai  nazardan  tahlil  qiladi.  Shaxsiy  rivojlanish  jarayonlari,  ichki  va  tashqi motivatsiya  manbalari,  shuningdek,  muvaffaqiyatga  erishishda  motivatsiyaning  roli batafsil  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  motivatsiya  nazariyalari,  shaxsiy  o‘sish strategiyalari,  shuningdek,  kundalik  hayotda  qo‘llash  mumkin  bo‘lgan  amaliy tavsiyalar keltirilgan.