FITONIMLARNING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI (DORIVOR O‘SIMLIKLAR VA GIYOHLAR MISOLIDA) - Yakubova Gulchexra Ziyatovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada dorivor o‘simliklar va giyohlar misolida fitonimlarning leksik va  semantik  xususiyatlari  o‘rganilgan  Fitonimlarning  morfologik  tuzilishi,  leksik turlari, zamonaviy OAV va adabiy matnlardagi qo‘llanilishi tahlil qilingan Tadqiqot natijalari  fitonimlarning  til  madaniyatidagi  ahamiyati  va  semantik  doirasi kengayganini ko‘rsatadi