HAJMIY NASOSLARNI TANLASH - Nuriddinov Sardor Boboyarovich,; Keldiyorov Otabek Alisher o’g’li,; Ochilov Abdulatif Yodgor oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  hajmiy  nasoslarning  konstruktiv  tuzilishi,  ishlash prinsipi,  asosiy  turlari,  ularning  samaradorlik  ko‘rsatkichlari  va  amaliy  qo‘llanish sohalari tahlil qilingan. Shuningdek, nasos tanlash jarayonida hisob-kitob bosqichlari. Maqola  muhandislik  amaliyotida  qo‘llaniladigan  hajmiy  nasoslarni  optimal  tanlash mezonlarini aniqlashga qaratilgan.