ISSIQLIK TAMINOTI TIZIMINING TEXNIK IQTISODIY KO’RSATGICHLARI - Nuriddinov Sardor Boboyarovich,; Uralov Ozodbek Fazliddin o’g’li,; Duzalov Mashrab Ruslan o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Issiqlik ta’minoti tizimi — bu binolarni isitish, issiq suv ta’minoti va sanoat ehtiyojlari  uchun  zarur  bo‘lgan  issiqlik  energiyasini  ishlab  chiqarish,  uzatish  va taqsimlashga  mo‘ljallangan  muhandislik  tizimidir.  Tizimning  samaradorligini baholashda texnik va iqtisodiy ko‘rsatkichlar katta ahamiyatga ega. Bu ko‘rsatkichlar issiqlik  ta’minoti  tizimining  energiya  tejamkorligi,  ekspluatatsiya  xarajatlari  va umumiy foydaliligini baholash imkonini beradi[1,3].