TO’G‘ONLARNING GIDRAVLIK HISOBI - Nuriddinov Sardor Boboyarovich,; Abdujaborov Sherzod Abdug’afor o’g’li,; Tolibjonov Xamidjon Umid o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Tug‘onlar  (dambalar)  suv  xo‘jaligi  inshootlarining  muhim  qismi  bo‘lib,  ular daryo yoki kanal oqimini to‘sish, suvni to‘plash, elektr energiyasi ishlab chiqarish yoki suv  sathini  rostlash  uchun  xizmat  qiladi.  Tug‘onlarning  ishonchli  ishlashi  ularning gidravlik hisoblariga bog‘liq[1,5].