MAGISTIRLIK DISSERTASIYASINI YOZISHDA ILMIY IZLANISH BOSQICHLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Ruzmetova Novval Vaxabdjanovna,; Ibragimova Dilnoza Ismatilla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ilmiy izlanish jarayonining asosiy bosqichlari, ularning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  va  o‘zaro  farqlari  pedagogik  tadqiqotlar  misolida tahlil qilinadi. Ilmiy tadqiqot faoliyatining muammoni aniqlash bosqichidan boshlab, tadqiqot metodlarini tanlash, tajriba-sinov ishlari, natijalarni tahlil qilish hamda ularni amaliyotga tatbiq etishgacha bo‘lgan jarayonning nazariy va amaliy jihatlari yoritib berilgan.  Shuningdek,  maqolada  pedagogik  izlanishlarning  o‘ziga  xos  jihatlari, jumladan,  ta’lim  oluvchilarning  yosh  va  individual  xususiyatlarini  inobatga  olish, ta’lim  jarayonining  ijtimoiy-psixologik  omillar  bilan  bog‘liqligi  keng  yoritilgan. Maqola pedagogika yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarga, yosh tadqiqotchilarga hamda amaliyotchi pedagoglarga mo‘ljallangan.