ALISHER NAVOIYNING “XAMSA” ASARLARIDA BADIIY TAFAKKUR VA TASVIRIYLIKNING TAMOYILI - Musayeva Laylo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Alisher Navoiy "Xamsa"sining yaratilishi va XIV-XV asrlarda yashab ijod etgan xamsanavis shoirlar haqidadir. Bu adiblar haqida Alisher Navoiyning "Majolis un-nafois", professor Y.E.Bertelsning "Jami" professor Sh.Muhamedovning "Xazinalar jilosi", filologiya fanlari doktori Dilnavoz Yusupovaning "O'zbek mumtoz adabiyoti"  (Alisher  Navoiy  davri)  qo'llanmasida  ma'lumotlar  bor.  Maqola  muallifi mana  shu  asarlarga  tayangan  holda  to'liq  "Xamsa"  oltita  va  bir  nechtagina  doston yozgan xamsanavislardan sakkizta haqidagi ma'lumotlarni ko'rsatib bergan.