MAKTABGACHA, UMUMIY O’RTA,O’RTA MAXSUS VA OLIY TA’LIM INTEGRATSIYASI VA TRANSFORMATSIYASI - Ro’ziboyeva Marjona Xolmurod qizi; Ruzmetova Diana Komilovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqola maktabgacha, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus va oliy ta’lim  o‘rtasidagi  integratsiya  hamda  transformatsiya  jarayonlarini  tahlil  qiladi. Tadqiqotda ta’lim bosqichlari uzviyligining o‘quv jarayoniga ta’siri, kompetensiyaga yo‘naltirilgan  yondashuvlar,  raqamli  o‘qitish  vositalari  va  bosqichlararo  metodik hamkorlikning  afzalliklari  yoritiladi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  konseptual integratsiya  o‘quvchilar  tayyorgarligini  yaxshilaydi,  ta’lim  sifatini  oshiradi  hamda pedagoglar faoliyatida samarali hamkorlikni ta’minlaydi.