KERAS FREYMVORKI: O'RNATISH VA ASOSIY FUNKSIYALAR. - Tojimamatov Israil Nurmamatovich,; Shahzoda Oʻrinboyeva Mahammadjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqola  Keras  freymvorki  ning  chuqur  o'rganish modellarini loyihalash, o'qitish va baholashdagi markaziy ahamiyatini tahlil qilishga bag'ishlangan.  Maqola  Kerasning  yuqori  darajadagi  abstraksiya  qatlami  sifatida qo'llanilishi, uning TensorFlow (yoki boshqa bekkendlar) bilan integratsiyasi va sodda, modulli  arxitekturasi  tufayli  ilmiy  tadqiqotlar  va  sanoat  loyihalarida  keng tarqalishining asosiy sabablarini ko'rib chiqadi. Kerasning o'rnatish jarayonlari, asosiy funksional  imkoniyatlari,  jumladan,  Sequential  va  Functional  API  orqali  neyron tarmoqlarini  qurish,  optimizatorlar,  yo'qotish  funksiyalari  va  metrikalarni  sozlash mexanizmlari ilmiy tilda chuqur yoritilgan. Shuningdek, modelni saqlash, yuklash va o'qitish jarayonini nazorat qiluvchi funksiyalarga alohida e'tibor qaratilgan. Tadqiqot chuqur o'rganish sohasi mutaxassislari, o'qituvchilari va talabalari uchun Kerasning nazariy va amaliy jihatlarini anglashga yordam beradi.