DO‘KON UCHUN OPTIMAL KOMISSIYANI TANLASH - Alijonov Diyorbek Do’stbek o’g’li,; Mirzoaliyev Azizjon Nasimjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  akademik  maqola  elektron  tijorat  do'konlari  uchun  optimal  komissiya stavkasini  tanlash  masalasini  ko'rib  chiqadi.  Maqola  do'kon  komissiyasining mohiyatini, uning iqtisodiy ahamiyatini va biznes modellariga ta'sirini o'rganadi. Turli xil  komissiya  modellarining  nazariy  asoslari  va  turlari  tahlil  qilinib,  ularning  har birining  afzalliklari  va  kamchiliklari  ochib  beriladi.  Optimal  komissiya  stavkasini belgilovchi asosiy omillar, jumladan, bozor sharoitlari, mahsulot turlari, raqobat va do'konning strategik maqsadlari batafsil ko'rib chiqiladi. Maqola komissiya siyosatini shakllantirishda ilmiy asoslangan qarorlar qabul qilishga yordam berish va shu orqali elektron tijorat ekotizimining umumiy samaradorligini oshirishni maqsad qilgan.