ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIDA INSON HAYOTI VA KOSMIK ISHORATLAR FALSAFASI - Zoirova Diyora Shavkat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Aleksandr Faynberg, XX asrning mashhur shoiri, o‘z she’rlarida inson ruhiyati, vaqtning o‘tkinchiligi va hayotning ma’nosi kabi mavzularni chuqur ifodalaydi. Ushbu she’rda insonning buyuklikka bo‘lgan ishonchi, farishtalar va kosmik ishoratlar orqali hayotga  qarash  falsafasi  tasvirlangan.  She’r  insonning  o‘z  kelib  chiqishi  va  o‘zini qadrlash bilan bog‘liq ichki ruhiy holatini o‘quvchiga yetkazadi. Maqolaning  maqsadi:  Faynbergning  ushbu  she’rida  inson  hayoti,  kosmik  va ruhiy  timsollarni  ilmiy  tahlil  qilish,  metafora  va  obrazlar  orqali  falsafiy  mazmunni ochib berishdir.