PEDIATRIK JARROHLIKDA QIYINCHILIKLAR VA YECHIMLAR – BOLALARDA MURAKKAB OPERATSIYALARNI AMALGA OSHIRISH. - Saydullayeva Zeboxon Yoʻldoshali qizi; Abdumoʻminova Muzayyana Zohidjon qizi; Jaloliddinov Sherzodbek Ikromjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  pediatrik  jarrohlikning  o‘ziga  xos  qiyinchiliklari,  bolalar anatomiyasi  va  fiziologiyasining  jarrohlik  amaliyotlariga  ta’siri,  zamonaviy texnologiyalar yordamida ularni bartaraf etish yo‘llari yoritib berilgan. Shuningdek, murakkab tug‘ma nuqsonlar, travmalar va o‘tkir jarrohlik holatlarida qo‘llanilayotgan minimal  invaziv,  robotlashtirilgan  va  yuqori  aniqlikdagi  diagnostik  usullar  orqali samaradorlikni oshirish bo‘yicha takliflar bayon etilgan.