ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA LAZER TEXNOLOGIYALARI - Saydullayeva Zeboxon Yoʻldoshali qizi,; Jaloliddinov Sherzodbek Ikromjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  mustaqil  ishda  zamonaviy  stomatologiyada  lazer texnologiyalarining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  lazer stomatologiyasining  afzalliklari,  turli  lazer  turlari  va  ularning  qo‘llanilish  sohalari haqida  batafsil  ma’lumot  berilgan.  Ishda,  shuningdek,  lazer  texnologiyalarining an’anaviy  stomatologik  usullardan  ustunlik  jihatlari,  bemorlar  uchun  yaratayotgan qulayliklari  va  tez  tiklanish  jarayoni  alohida  ta’kidlangan.  Muallif  lazer stomatologiyasining  kelajakdagi  istiqbollari,  sun’iy  intellekt  bilan  integratsiyasi  va ilmiy tadqiqotlar natijasida yuzaga kelayotgan yangi innovatsion yutuqlarni ham tahlil qilgan.  Ish  davomida  xalqaro  ilmiy  manbalar  va  O‘zbekiston  stomatologiya assotsiatsiyasi  tomonidan  e’lon  qilingan  ma’lumotlardan  foydalanilgan.Ushbu mustaqil ish stomatologiya sohasi vakillari, talabalar hamda zamonaviy texnologiyalar bilan qiziqadigan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.