KAMBAGʻAL OILALAR REYESTRIGA KIRITILGAN OILALARDAGI YOSHLARNI SHAXSIY RIVOJLANISHIDAGI DAVLAT SIYOSATI - B.T.G‘anixo‘jayev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  2025-yil  20-noyabrda  qabul  qilingan  O‘zbekiston  Respublikasi Prezidentining 222-sonli farmoni bilan  “Yoshlar daftari” jamg‘armalari orqali ijtimoiy yordam ko‘rsatish tizimida tub islohotlar e’lon qilindi. 2026-yil 1-yanvardan yoshlar daftari mexanizmi –– 6 ming nafar “Yoshlar daftari”ga kiritilgan yoshlarning doimiy daromad manbaiga ega boʻlishiga koʻmaklashish, 30 ming nafar “Yoshlar daftari”ga kiritilgan yoshlarning taʼlim jarayonida ijobiy oʻzlashtirish koʻrsatkichlariga erishish, “Mutolaa”  loyihasi  doirasida  ilmiy-ommabop,  badiiy  kitoblarni  muntazam  oʻqib boruvchi yoshlarning ulushini 10 foizga oshirish, “Yoshlar daftari”ga kiritilgan 100 ming  nafar  yoshlarning  ijtimoiy  faolligini  oshirish,  “Ibrat  farzandlari”  loyihasi doirasida  xorijiy  tillarni  oʻzlashtirgan  yoshlar  ulushini  30  foizga  oshirish  ko‘zda tutilgan. Bu maqolada farmon mazmuni, fuqarolar uchun keltirilayotgan yangiliklar va ularning ijtimoiy himoyaga ta’siri tahlil qilinadi.