SUN YATSEN VA XITOYDAGI MODERNIZATSIYA HARAKATI - Abdusattorov Amirxon Abdumurot o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola Sun Yatsenning siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy faoliyati,  uning  “Uch  tamoyil”  nazariyasi  va  milliy  harakatlari  orqali  Xitoy modernizatsiyasidagi  o’rnini  keng  qamrovda  tahlil  qiladi.Tadqiqotda  siyosiy islohotlar, iqtisodiy strategiyalar, ta’lim va madaniyatsohasidagi faoliyat hamda xalq va elitalar bilan ishlash yo’llari o’rganiladi. Maqola tarixiy manbalar, ilmiy tadqiqotlar va biologik materiallarga asoslangan.