SIGNAL VA TASVIRLARNI REAL VAQT REJIMIDA QAYTA ISHLASHNING MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Solijonov Muhammadamin Sayotjon o‘g‘li,; Alimqulov Asrorbek Bahodir o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Maqolada signal va tasvirlarni real vaqt rejimida qayta ishlashning zamonaviy muammolari,  ularning  yechim  yo'llari  hamda  amaliy  qo'llanmalari  tahlil  qilingan. Hisoblash resurslarining cheklanganligi, kechikishlarni minimallashtirish, ma'lumotlar oqimini  boshqarish  kabi  asosiy  muammolar  ko'rib  chiqilgan.  Apparat  va  dasturiy ta'minot  optimizatsiyasi,  parallel  ishlov  berish,  sun'iy  intellekt  algoritmlarining qo'llanilishi va FPGA, GPU kabi zamonaviy texnologiyalar orqali real vaqt tizimlarini samaradorligini  oshirish  usullari  taqdim  etilgan.  Tibbiyot,  transport,  xavfsizlik  va sanoat sohasidagi amaliy tatbiqotlar misollari keltirilgan.