FALSAFA FANLARI YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARIDAGI AXLOQIY-FALSAFIY G‘OYALAR - Berdaliyeva Sevara Damirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Yusuf  Xos  Hojibning  axloqiy  qarashlarini shakllanishining  tarixiy-ijtimoiy  omillari  haqida  batafsil  yoritilgan.  Maqolada, shuningdek,  muallifning  mavzuga  doir  fikrlari,  asaridan  parchalar,  turli tadqiqotchilarning  fikr  mulohazalarini  taqqoslagan  va  tahlil  qilgan  holda  yoritib beriladi.  Bundan  tashqari,  “Qutadg’u  bilig”  asarining  tarixiy  hamiyati  ham  ochib beriladi.