SHAHARDAGI FLORA VA FAUNA VAKILLARI UCHUN BIOXILMA- XILLIK MAYDONLARI. - M.F.Mutalibxonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. 2023-2024 yillarda amalga oshirilgan dala tadqiqotlari, va tegishli gerbariy  fondlari  TASH,  MW  hamda  GBIF  xalqaro  bazalari  va  mavjud  adabiyot manbalari  tahlili  asosida,  ilk  marotaba,aniqlangan  59  turdan  20  tasi  adventiv o’simliklar ekanligi qayd etildi. Mazkur turlar shahar florasida juda keng tarqalgan va noqulay  muhit  omillariga  bardoshli,  tez  ko’payadigan  begona  o’simliklar hisoblanadi.Namangan  shaharida  joylashgan  “Xurmatxon-aya”  qabristonining  bufer qismida dala-kuzatuv tahlillari amalga oshirildi. Hududdan 5 oilaning 20 turkumiga mansub 27 tur o‘simlik ro‘yxati shakllantirildi.