TIJORAT BANK KREDIT TIZIMINING TASHKILOTLARARO MUNOSABATLARIDAGI OʻRNI VA IQTISODIY RIVOJLANISHDAGI AHAMIYATI - Abdilxatov Ulugʻbek Abdulquddus oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  bank  kredit  tizimining  tashkilotlar  oʻrtasida munosabatlarni  rivojlantirishdagi  oʻrni  tahlil  qilingan.  Kreditlarning  iqtisodiyotdagi likvidlikni  ta’minlash,  ishlab  chiqarishni  kengaytirish,  ta’minot  zanjirlarini rivojlantirish  hamda  tashkilotlararo  ishonchni  mustahkamlashdagi  ahamiyati  ochib berilgan.  Oʻzbekiston  misolida  bank  kreditlari  hajmining  oʻsishi,  kredit  YaIM koʻrsatkichi hamda muammoli kreditlarning (NPL) ulushi keltirilib, xalqaro moliya institutlarining tavsiyalari va islohotlarning ahamiyati yoritilgan.