AXBOROT TIZIMLARIDA KIBERXAVFSIZLIKNI TA’MINLASH USULLARI - Zaripova Feruza Umidjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  axborot  tizimlarida  kiberxavfsizlikni  ta’minlashning  asosiy usullari tahlil qilingan. Kriptografiya, autentifikatsiya, tarmoq xavfsizligi, zaxira nusxa olish  va  foydalanuvchilarni  xabardor  qilish  kabi  usullar  samaradorlik  nuqtayi nazaridan  ko‘rib  chiqildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  kiberxavfsizlikni  faqat kompleks  yondashuv  asosida  ta’minlash  mumkin.  Shuningdek,  kelajakda  sun’iy intellekt va blokcheyn texnologiyalari yordamida axborot tizimlarini yanada samarali himoya qilish imkoniyatlari yoritilgan.