CHET DAVLATLARNING HARBIY XIZMATIGA YOLLANISH JINOYATINING MILLIY XAVFSIZLIKKA TAHDIDI. - Рахматуллаев Ахрор Ниматулла угли, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksi doirasida  chet  davlatlarning  harbiy  xizmatiga  yollanish  jinoyati  va  uning  milliy xavfsizlikka  tahdidlari  huquqiy  va  kriminologik  jihatdan  tahlil  qilingan.  Xususan, JKning  154,  154¹  va  155-moddalarida  nazarda  tutilgan  normalar  asosida  ushbu jinoyatning  huquqiy  oqibatlari,  xalqaro  tajribalar  bilan  o‘xshash  va  farqli  jihatlari, shuningdek, yollanma jangarilar faoliyati natijasida milliy xavfsizlik, hududiy yaxlitlik va ijtimoiy barqarorlikka tug‘iladigan xavflar ilmiy asosda yoritilgan.