INTERAKTIV O‘YINLARNING INGLIZ TILINI O‘QITISHDAGI O‘RNI: ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUV. - Yo‘ldosheva Ruxshona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  So‘nggi  yillarda  ingliz  tilini  o‘qitishda  an’anaviy  metodlardan tashqari innovatsion va interaktiv yondashuvlarga ehtiyoj ortib bormoqda. Xususan, interaktiv  o‘yinlar  ta’lim  jarayonini  jonlantirish,  o‘quvchilarning  motivatsiyasini kuchaytirish, muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish va dars samaradorligini oshirishda muhim  vosita sifatida  maydonga  chiqmoqda.  Ushbu  maqolada  ingliz tili darslarida qo‘llaniladigan  interaktiv  o‘yinlarning  nazariy  asoslari,  pedagogik  afzalliklari  va amaliy  qo‘llanish  tajribalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  o‘quvchilarning  tilni o‘zlashtirish jarayoniga bo‘lgan ijobiy ta’siri haqida muallifning amaliy kuzatuvlari bayon qilinadi.