TA'LIM SIFATINI BAHOLASHNING ZAMONAVIY USULLARI. - Ne'matova Mehribon Vose qizi,; Saloxiddinova Ruxshona Shuxrat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim sifatini baholashning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Maqolada an’anaviy qiymat bahosi (summativ), rivojlantiruvchi baho (formativ), diagnostik baho hamda o’qituvchilar va talabalar o’zini baholashi (self-assessment, peer assessment), autentik baholash, o’quv ma’lumotlari tahlili (learning analytics), onlayn ta’lim va sun’iy intellekt orqali baholash, “value-added modelling”, “comparative judgement” kabi usullar ko’rib chiqiladi. Har bir usulning afzalliklari, kamchiliklari  va  tatbiqiy  jihatlari  muhokama  qilinadi.  Maqola  ta’lim  jarayonini, o’quvchi  erishmalarini,  hamda  ta’lim  tashkiloti  va  siyosatini  yaxshilashda  ushbu usullarning o’rni haqida tasavvur beradi.